​Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί την συγκλονιστική υπόθεση του θανάτου της αδικοχαμένης μάνας δυο παιδιών Ελένης Αρβανιτάκη από τη Ζάκυνθο.

Η 41χρονη παρουσίασε επιπλοκές ύστερα από επέμβαση που έκανε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, αφήνει πίσω της δύο παιδιά, ένα αγόρι 11 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών.

Ο σύζυγος της, Νίκος Αρβανιτάκης, κατάφερε να κάνει και τον πιο σκληρό να λυγίσει όταν αποκάλυψε τα τελευταία λόγια της πολυαγαπημένης γυναίκας του.

«Άρχισε κάποια στιγμή, την Πέμπτη να κάνει εμετούς, δεν αισθανόταν καλά, όμως ήταν εντάξει, περπατούσε. Την Πέμπτη το βράδυ δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου καλά. Πέρασε η νύχτα και την Παρασκευή το πρωί είχε πόνους, δεν ήταν καλά με αποτέλεσμα να της κάνουν αξονική, υπέρηχο, δεν έβρισκαν κάτι.

Από την πρώτη στιγμή όμως, είχε χαμηλή πίεση, 6-7 και της έλεγαν να φάει κάτι αλμυρό και ότι δεν είναι τίποτα. Το αποτέλεσμα ήταν στις 12 -12.30 η γυναίκα μου να έχει φοβερούς πόνους, δύσπνοια, να έχουν πέσει οι γιατροί επάνω της, να μην ξέρουν τι είναι, να μην μπορούν να βοηθήσουν», σημειώνει στο IonianTv.

Ο ίδιος περιέγραψε πως επειδή δεν έβρισκαν τι έχει, την έβαλαν σε ασθενοφόρο και την έστειλαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

«Στο ΠΓΝΠ όταν έφθασα εγώ αργότερα εκεί μου είπαν στα εξωτερικά ότι είναι δύσκολη η περίπτωση, δεν είναι εύκολο να ζήσει, είναι διαλυμένη η γυναίκα. Έλειπαν μέχρι και εξετάσεις που της έκαναν από το φάκελο από τη Ζάκυνθο, προσπάθησαν να τη σώσουν, τη διασωλήνωσαν. Μάλιστα μία γιατρός μου είπε πήγαινε να της μιλήσεις πριν την αποκοιμήσουμε, γιατί είναι πολύ δύσκολο αύριο να ξαναξυπνήσει. Πήγα και της είπα κουράγιο Ελένη, θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Μου απάντησε πως δεν γίνεται τίποτα, να προσέχεις τα παιδιά».

Μιλώντας στο Tatiana Live τόνισε ότι λόγω της απεργίας της ΠΝΟ αναγκάστηκε να μπει σε φουσκωτό βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του για να ανακοινώσει στα παιδιά του ότι πέθανε η μητέρα τους.

Όσον αφορά τις ευθύνες υπογράμμισε πως «σίγουρα κάτι φταίει, ήταν ραγδαίες οι εξελίξεις. Έχανε τα ζωτικά όργανα το ένα πίσω από το άλλο. Ήταν λες και της έριξαν δηλητήριο στο αίμα. Τώρα τι έφτιαξε δεν το ξέρω. Πιστεύω θα μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια. Δεν μπορώ να πω ποιος φταίει μέχρι να αποδειχθεί, όμως υπάρχουν ευθύνες έστω και για την καθυστέρηση. Φταίνε όλοι για την καθυστέρηση. Εύχομαι κανένας να μην ζήσει αυτό που περάσαμε εμείς».