Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν μέχρι τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, κάτι που σημαίνει ότι η ταλαιπωρία θα αγγίξει «κόκκινο», αφού όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, χιλιάδες μαθητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Κρήτη, χώρια εκείνοι που ήταν προγραμματισμένο μέσα στην εβδομάδα να ταξιδέψουν για τις σχολικές τους εκδρομές.

186422.jpg

«ομηρία» αυτή των μαθητών που θα πρέπει να πληρώσουν εξτρά διαμονή και σίτιση στα νησιά όπου βρίσκονται, σημαίνει επίσης δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τις οικογένειες τους, που θα κληθούν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη εν μέσω κρίσης.

Να σημειώσουμε, ότι μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ στον Αγ. Διονύσιο και την πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον κ. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζήτησαν γραπτές διαβεβαιώσεις για να μην συνεχίσουν την απεργία.

186529.jpg

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

«Έγινε χρήσιμη συζήτηση. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν παρενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε τον εγκλωβισμό των μαθητών, αλλά και τους αγρότες. Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα αλλαγής και εξομοίωσης του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών. Οι φήμες που κυκλοφορούν για την αλλαγή του καθεστώτος της φορολογίας τους είναι παντελώς αβάσιμες».

186449.jpg
Παράλληλα εξήγησε πως το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως «έγγραφο διαπραγμάτευσης» με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την «κατάργηση/αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών», για την κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς.
186499.jpg
186446.jpg
186445.jpg
186528.jpg