​Η αρχή των αγροτικών κινητοποιήσεων έγινε σήμερα στα Φάρσαλα, όπου οι αγρότες έβγαλαν δεκάδες τρακτέρ στους δρόμους, αποκλείοντας την κυκλοφορία στην πλατεία Λαού.

Στόχος των συγκεντρωμένων να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε θα υποχωρήσουν αν δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις για τα βασικά θέματα που τους αφορούν.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως η κινητοποίησε είναι «ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε θα υποκύψουμε στην πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια έξω από την παραγωγή», αλλά και «μήνυμα προς τους αγρότες πως μόνο μέσα από τους αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις».

«Το δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ Λάρισας έχει βγάλει κατασχετήρια στους λογαριασμούς των αγροτών και τη στιγμή που θα μπουν επιδοτήσεις θα δεσμευτούν όλα τα χρήματα των αγροτών», δήλωσε στο onlarissa ο Κώστας Γκουντρουμάνης, ενώ όλοι περιμένουν τώρα την πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που θα γίνει στη Λάρισα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, όπου και θα αποφασιστεί το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.