Τουλάχιστον 2.500 μαθητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Κρήτη, λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που αποφάσισε το Σάββατο (3/12) η ΠΝΟ.

Αποτέλεσμα είναι από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής (4/12) έως και τις 06:00 το πρωί της Τρίτης (6/12), τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, με τους χιλιάδες μαθητές που ταξίδεψαν στο νησί στο πλαίσιο των σχολικών τους εκδρομών να είναι «όμηροι»!

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι οικογένειες τους, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, καλούνται να πληρώσουν παραπάνω χρήματα για την διαμονή και την σίτιση των μαθητών, με την όλη κατάσταση να έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας FeHATTA, o οποίος απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, Τουρισμού και τον Πρωθυπουργό να βρεθεί μια λύση:

«Μετά την παράταση της απεργίας της ΠΝΟ, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα τόσο με τη μεταφορά όσο και με τον εγκλωβισμό μαθητών στην Κρήτη και σε άλλα νησιά, μεσούσης της περιόδου των σχολικών εκδρομών.

Παρακαλούμε πολύ να διευθετηθεί άμεσα το θέμα το οποίο δημιουργείται, είτε άμεσα, είτε με την επίλυσή του με δρομολόγια τα οποία θα πρέπει να εκτελεσθούν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των αναγκών των μαθητών, κάτι που πρέπει να προβλεφθεί από τους απεργούς και τους διαπραγματευόμενους μαζί τους.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το κόστος που θα προκύψει εις βάρος των μαθητικών εκδρομών και των μαθητών δε θα μπορεί να καλυφθεί από τους ίδιους, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Το κόστος αυτό θα επιβαρύνει τις οικογένειες, οι οποίες με μεγάλη δυσκολία καλούνται να ικανοποιήσουν την ε��ιθυμία των παιδιών να απολαύσουν τη σχολική εκδρομή του Λυκείου.

Πάνω απ’ όλα, οι διεκδικήσεις του συντεχνιακού αγώνα, δίκαιες ή άδικες, δεν πρέπει με τίποτα να καταστρέψουν το όραμα της νέας γενιάς, το οποίο πρέπει να ταυτίζεται με θετικά μηνύματα και να μην φορτισθεί αρνητικά.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ζητήσουμε να αναθεωρήσετε τη θέση σας, να βρείτε την ιδανικότερη λύση, για το καλό των παιδιών μας, αναδεικνύοντας τον αγώνα σας με συμπάθεια και όχι με αρνητισμό, ο οποίος μπορεί να αποβεί εις βάρος των νεαρών μαθητών και των οικογενειών τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.