Μοιραία κατάληξη είχε η ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από την οποία προσεβλήθη 41χρονη μητέρα δύο παιδιών από την Ζάκυνθο, έπειτα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να αφαιρεθεί λάμα από το πόδι της.

Σύμφωνα με το tempo24 όταν ξύπνησε η 41χρονη από τη νάρκωση, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Όμως, σήμερα τα ξημερώματα, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μετά από το περιστατικό, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σπύρο Λιβέρη του Stigma 97,6, ανεστάλησαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και στις 25 Νοεμβρίου έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά και βγήκαν όλα αρνητικά.

Το χειρουργείο επαναλειτούργησε, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή.

Ακολούθησε νέα αναστολή όλων των επεμβάσεων και ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Στη Ζάκυνθο αλλά και το Ρίο αναμένεται αύριο, Δευτέρα, κλιμάκιο από την Αθήνα, για να διερευνηθούν τα αίτια.

Μέχρι τότε, δεν θα γίνει καμία επέμβαση για λόγους ασφαλείας στο νοσοκομείο Ζακύνθιυ, ενώ θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.