​Τρεις ημέρες μετά τη φονική έκρηξη και τα ερωτήματα για τα αίτια παραμένουν αναπάντητα. Οι έρευνες από ειδικό πραγματογνώμονα και τους άνδρες του ανακριτικού συνεχίζονται στο χώρο. Ο θρήνος για την άτυχη λογίστρια που έχασε τη ζωή της στο υπόγειο του καταστήματος δεν έχει τέλος.

031216194952_2353.jpg
Και σήμερα κάτοικοι της Πλατείας Βικτωρίας και περαστικοί σταματούν έξω από τα Έβερεστ και αφήνουν λουλούδια, κουκλάκια και σημειώματα για την άτυχη Βάσω που έχασε τη ζωή της στο υπόγειο του καταστήματος μετά την έκρηξη.

Δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για την 39χρονη λογίστρια, μητέρα δύο παιδιών.

Τρεις ημέρες μετά και τα ερωτήματα για τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία είναι αναπάντητα.

Το πόρισμα των ειδικών θα ρίξει ΦΩΣ στα αίτια της φονικής έκρηξης

Ειδικός πραγματογνώμονας και άνδρες του ανακριτικού της πυροσβεστικής ερευνούν το υπόγειο του καταστήματος όπου έγινε η έκρηξη.

Η κατάσταση της υγείας του ψυκτικού που έκανε εργασίες στο υπόγειο δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς. Ο 40χρονος φέρεται να έχει πει ότι είχε μαζί του μικρή συσκευή πολυπροπυλενίου με φλόγαστρο και μια μπουκάλα με μίγμα αερίων για τις εργασίες του.

Ο τεχνικός πραγματογνώμονας Νίκος Διαμαντής μιλώντας στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος εξηγεί πως μπορεί πιθανόν να προκλήθηκε η έκρηξη:

«Ενδέχεται να εξέταζε διαρροή φρέον σε μεγάλο ψυγείο, με τη χρήση μικρής συσκευής πολυπροπυλενίου με φλόγιστρο για τον εντοπισμό της. Όταν η φλόγα έρθει σε επαφή με διαρροή φρέον αλλάζει χρωματισμό».

«Αν όμως το ψυκτικό μηχάνημα είχε φρέον 600 (ισοβουτάνιο), που είναι εύφλεκτο, προκλήθηκε ανάφλεξη, εστία πυρκαγιάς και όταν έφτασε στα κεντρικά δοχεία, έκρηξη και αλυσιδωτές εκρήξεις στις δικές του συσκευές».

Το μεσημέρι έξω από το κατάστημα στην Πλατεία Βικτωρίας εργαζόμενοι και άνεργοι από διάφορους χώρους έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη φορά: Ο ψυκτικός αρνείται κάθε ευθύνη για την έκρηξη στην Πλατεία Βικτωρίας