Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας μέχρι το πρωί της Τρίτης! Η πρώτη 48ωρη απεργία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα, αλλά η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, μέχρι τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της.


Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών έχει προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περι αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς.


Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).


Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα ζητούν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί.


Ήδη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετέφερε σχετικό αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.