​Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής άτομα με αναπηρία, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, και διαδήλωσαν με σύνθημα:

186007.jpg
«ΝΑΙ στις ίσες ευκαιρίες – ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια – ΝΑΙ στην εργασία – ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση – ΟΧΙ στην κοινωνική απομόνωση».

Όπως θα δείτε τόσο στις φώτο όσο και στο video από την εκπομπή «Live U», άτομα με αναπηρία, συνοδοί αυτών, αλλά και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

186008.jpg

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΕΣΑμεΑ)

«Καλούμε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να λάβουν μέρος μαζικά και δυναμικά, σε κάθε πρωτοβουλία και διαμαρτυρία που διοργανώνεται από τις οργανώσεις-μέλη μας και όχι μόνο, με στόχο την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

186009.jpg
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές λιτότητας των κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων και στην αναλγησία των στελεχών κάθε Τρόικας ή Κουαρτέτου.

Εμείς, οι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία και οι οικογένειές μας, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα συμφωνήσουμε ΠΟΤΕ στην εξόντωσή μας!

186010.jpg
Στην Αθήνα διαδηλώνουμε στην Ομόνοια, στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 το πρωί.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλοι και όλες το πανελλαδικό παν- αναπηρικό συλλαλητήριο, προωθούμε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2016, ώστε να φτάσει το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της χώρας!».

186011.jpg
186012.jpg
186013.jpg
186014.jpg
186016.jpg