Στο έλεος του τσουχτερού κρύου βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες καθώς η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα. Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που έδειχναν τις σκηνές σκεπασμένες από χιόνι το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής κινητοποιήθηκε και άρχισε να μεταφέρει τους πρόσφυγες από τον καταυλισμό στην Πέτρα Ολύμπου σε διάφορα ξενοδοχεία.

Στη Μαλακάσα ο Βαγγέλης Γκούμας κατέγραψε τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν οι πρόσφυγες. Από έξι ως εννέα άτομα στοιβάζονται σε μια μικρή σκηνή και προσπαθούν να ζεσταθούν και να προστατέψουν τα μωρά.

Σε αυτοσχέδιους ντενεκέδες ανάβουν φωτιές και μαγειρεύουν. Το πρωί της Πέμπτης, απείλησαν να κάψουν τις σκηνές τους για να ζεσταθούν από το τσουχτερό κρύο.

Το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σε συνεργασία με το υπουργείο εθνικής άμυνας μόλις την περασμένη εβδομάδα προκήρυξαν διαγωνισμό για θερμαντικά σώματα που θα ζεστάνουν μόλις 884 ανθρώπους, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι συν��χώς αυξάνονται.

Την Τετάρτη οι αρχές εντόπισαν παγωμένους και τρομαγμένους πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ στη Θεσσαλονίκη.

Το υπουργείο επιδιώκει να προμηθευτεί και 400 κιλά νάιλον προκειμένου να σκεπαστούν οι σκηνές για να προστατευτούν οι άνθρωποι από τις βροχές.