Όλο το βράδυ τα εκχιονιστικά μηχανήματα στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης δεν σταμάτησαν να ανοίγουν τους δρόμους από το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα. Παρόλα αυτά το πρωί οι δρόμοι ήταν επικίνδυνοι λόγω παγετού και οι κάτοικοι επιστράτευσαν ακόμα και μπαστούνια για να αποφύγουν τα ατυχήματα.

ΑΣΠΡΙΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στην Κοζάνη ακόμα και η κεντρική πλατεία της πόλης ντύθηκε στα λευκά κάνοντας δύσκολη τη μετακίνηση των κάτοικων. Ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν.

Στη Στιάτιστα και τα Σέρβια ο υδράργυρος έκανε βουτιά στο – 5. Παρόμοια είναι η εικόνα στην Φλώρινα, την Καστοριά και το Κιλκίς ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Άσπρη ημέρα είδαν και στη Θράκη ενώ ανεμοθύελλα χτύπησε τη Σαμοθράκη.

ΣΦΟΔΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στα 25 εκατοστά έφθασε το χιόνι στο Πήλιο ενώ τα ξημερώματα χιόνισε και στα Προάστια του Βόλου. Λόγω του χιονιού πάγωσαν Τρίκαλα και Κα��δίτσα. Στα λευκά και οι Ιεροί Βράχοι στα Μετέωρα.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κάτοικοι στο Ναύπλιο προσπαθούν να βγάλουν τα νερά από τον ιστορικό μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο. Η έντονη καταιγίδα σε συνδυασμό με την κακή συντήρηση του ναού προκάλεσαν ζημιές.

Προβλήματα έφερε η καταιγίδα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν κάτω από γέφυρα λόγω των ορμητικών νερών.

Η χώρα θα μείνει στην κατάψυξη και την Πέμπτη. Ενδεικτικά το πρωί στην Αθήνα η θερμοκρασία θα είναι στους 5 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη στον ένα βαθμό, στη Λάρισα στους μείον τρεις βαθμούς, στην Πάτρα στους έξι βαθμούς Κελσίου.