​Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους, δεν μπορούσαν να φαντασθούν κάτοικοι του Κολωνακίου αυτό που τους συνέβη μέσα στην νύχτα και ενώ κοιμόντουσαν. Η δυνατή νεροποντή σχημάτισε ορμητικά ποτάμια στις πλαγιές του Λυκαβηττού που εισέβαλαν σε σπίτια που γειτνιάζουν με το δάσος.

«Ήταν 4:00 - 4:30 κοιμόμασταν και σε δευτερόλεπτα άρχισαν να ανεβαίνουν τα νερά. Φράκαρε η πόρτα και δεν μπορούσαμε να βγούμε. Τα παράθυρα έχουν κάγκελα και ανεβήκαμε στο τραπέζι να σωθούμε. Μείναμε μέχρι τις 8:00 που ήρθε η πυροσβεστική και έσπασε την πόρτα. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ», δήλωσε στην κάμερα του Star η ένοικος πολυκατοικίας στο Κολωνάκι που πλημμύρισε από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική το βράδυ του Σαββάτου.

Μέσα σε δευτερόλεπτα το ισόγειο και ο πρώτος όροφος πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά και τις φερτές ύλες που κατέβαζαν τα πρανή του Λυκαβηττού.

«Τα παιδιά κινδυνέψαν, τα καπέλωσαν τα νερά. Το ζευγάρι είναι στο σπίτι μου και πρ��σπαθεί να συνέλθει. Ήρθαν και τους απεγκλώβισαν, τους διέσωσαν οι πυροσβέστες. Το νερό έφτασε τα δύο μέτρα μέσα στο διαμέρισμα», είπε στο Star η κυρία Ιωάννα Μαναφέκα.

«Έχουν καταστραφεί τα πάντα. Έπεσαν τόνοι χώματος και λάσπης από το Λυκαβηττό και έσπασαν κομμάτι τοίχου του σπιτιού. Το ζευγάρι γλίτωσε από θαύμα. Φώναζαν “πνιγόμαστε” και δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα για να σωθούν. Η Πυροσβεστική είπε ότι πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι που επλήγησαν κατηγορούν τον Δήμο Αθηναίων , που έχει την ευθύνη του να καθαρίζει τα φρεάτια της περιφερειακής, και όπως λένε δεν το είχε κάνει εγκαίρως.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ στην Αττική από τις σφοδρές βροχοπτώσεις-Πλημμύρισαν σπίτια στο Κολωνάκι

Πλημμύρες και εγκλωβισμοί: Σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στο λεκανοπέδιο

ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ: Εικόνες καταστροφής στη Ζάκυνθο – Αγνοείται ένας άνθρωπος

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΝΕΚΡΟΣ ο 33χρονος Γ. Ζουπάνος που αγνοείτο στη Ζάκυνθο