​Συγκλονίζει το δράμα της οικογένειας από το Ιράκ που εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενη σκηνή στη Μόρια. Η μητέρα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να γνωρίζει ότι το 6χρονο παιδί της έφυγε από τη ζωή, ενώ στην εντατική με εγκαύματα είναι και μικρός της γιος.

Η ζωή έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στην οικογένεια Μπεφερί. Ο 27χρονος πατέρας είναι σε απόγνωση. Είναι ο μοναδικός που κατάφερε να νικήσει τις φλόγες και να βγει σώος από τη σκηνή.

Πιάστηκαν στον ύπνο. Η σκηνή τους άρπαξε φωτιά και γέμισε καπνούς μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Ναμπάς σε πανικό προσπαθούσε να σώσει τα παιδιά του, ενώ η μητέρα βγήκε τελευταία και τώρα δίνει μάχη για τη ζωή.

Για δεύτερη ημέρα η 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ. Η άτυχη γυναίκα έχει δερματικά εγκαύματα στο 50% του σώματός της, όμως φέρει και εισπνευστικά εγκαύματα, τα οποία επιβαρύνουν πολύ την κατάσταση της υγείας της.

Ο 27χρονος Ιρακινός κλαίει ασταμάτητα. Αρνείται να πιστέψει ότι ο 6χρονος γιος του κάηκε ζωντανός και άφησε στα χέρια του την τελευταία του πνοή, ενώ αγωνιά και για τον μικρότερο γιο του, ο οποίος μεταφέρθηκε με C130 από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα.

Βελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση της υγείας του 4χρονου Μπαχέζ. Ωστόσο, το παιδί παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας, εδώ στο νοσοκομείο Παίδων - Αγ. Σοφία, με εγκαύματα Έχει 40% στο θώρακα, τα πόδια και την κοιλιακή χώρα.

Οι υπόλοιποι δέκα τραυματίες που νοσηλεύονταν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στον καταυλισμό.