​Ο χειμώνας αποφάσισε να μας δείξει τα δόντια του και από το Σάββατο καταγράφεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα σηματοδοτείται από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια από την Τρίτη.

Ειδικότερα, θα επηρεαστούν:

• Το Σάββατο, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.
• Την Κυριακή και τη Δευτέρα, το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία, τη Δευτέρα τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα σε Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας και πιθανόν της Κρήτης. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός, τοπικά ισχυρός, προβλέπεται τη νύχτα και το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Παρασκευή τέλος, αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο από τα νότια. Τοπικά παγετός τη νύχτα και το πρωί στα δυτικά και βόρεια.