Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός της έκρηξης, που προκλήθηκε πιθανότητα από φιάλη υγραερίου, στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Οι πρώτες πληροφορίες, από τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο, αναφέρουν ότι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από το γκαζάκι που εξερράγη μέσα σε σκηνή είναι δύο: μια γυναίκα και ένα παιδί, ενώ βαριά εγκαύματα φέρουν ακόμα μια γυναίκα και ένα παιδί.

Οι τραυματίες αναμένεται να αυξηθούν τον αριθμό, μιας και η έκρηξη προκάλεσε μεγάλη φωτιά, η οποία και επεκτάθηκε σε πολύ μεγάλο μέρος του hot spot.

Την ίδια ώρα, σημειώνονταν και συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν εκεί, ενώ πολλοί μετανάστες σπεύδουν να βγουν εκτός κέντρου, παίρνοντας μαζί και τα προσωπικά τους αντικείμενα – ό,τι δηλαδή έχουν περισώσει από τις καμένες τους σκηνές.

Untitled.png

Λίγα λεπτά πριν τη 1:30, ΜΚΟ που βρίσκεται στον καταυλισμό με ανάρτησή της στο twitter αναφέρει πως οι νεκροί δεν είναι δύο, αλλά τρεις και ότι πρόκειται για μητέρα με τα δύο της παιδιά.

«Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής», αναφέρει η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity, Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook.

yyyyyyyyyyy.png

Πληροφορίες, επίσης ,αναφέρουν πως ακόμη ένα μικρό παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 8 ακόμη τραυματίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πηγή φωτό: Lesvosnews.gr