​Δυο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία με θύμα και μια 16χρονη, εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: 32ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΦΩΤΟ 16ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΖΕ

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κρήτη η καταγγελία ενός πατέρα, σύμφωνα με τον οποίο ένας 32χρονος άνδρας, κατάφερε να αποσπάσει από την 16χρονη κόρη του πορνογραφικές φώτο, εκβιάζοντας την πως αν δεν συνέχιζε να του στέλνει ανάλογο περιεχόμενο, θα τις δημοσίευε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον επαγγελματικό χώρο του 32χρονου σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΑΝ ΥΛΙΚΟ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ:

Η διερεύνηση της άλλης υπόθεσης αφορά στην Αττική, και έγινε με αξιοποίηση στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, για τον εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που ενημερώθηκε σχετικά, εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε μία εκ των επίμαχων συνδέσεων και η χρήση της από πρόσωπα που διαμένουν σε δύο διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας, σε περιοχή της Αττικής. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.