​Την αθώωση των τριών κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών, του οποίου η ετυμηγορία αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου, κατά την διάρκεια της δίκης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα στην αγόρευση της, η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν προέκυψε, δεν στοιχειοθετήθηκε, ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά, καμία ευθύνη των τριών κατηγορουμένων (του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής, της υπεύθυνης Εστίας και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη), καθώς και ότι δεν είχαν πρόθεση για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος.

(Οι γονείς και η αδερφή του Βαγγέλη βγαίνοντας από το δικαστήριο)

184260.jpg

Επιπλέον, πρόσθεσε, πως δεν προέκυψε ότι παρέβησαν το καθήκον τους για ήθελαν να ωφελήσουν κάποιους, δεν αποδείχτηκε το κίνητρο, ή κάτι συγκεκριμένο. Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της ανέλυσε αρχικά το σχολικό εκφοβισμό και τις βίαιες συμπεριφορές μαθητών σε σχολεία, για να συνεχίσει πως από την έρευνα της υπόθεσης για τις ευθύνες των καθηγητών της Γαλακτοκομικής, φαίνεται πως, έκαναν τουλάχιστον το 90% των ενδεδειγμένων. Επίσης πρόσθεσε, ότι στην Γαλακτοκομική Σχολή οι εκπαιδευτικοί είναι γεωπόνοι που βρέθηκαν εκεί ως καθηγητές και όχι ως δικαστές, ενώ είχαν να κάνουν με παιδιά και ενήλικες.

63872.jpg
Να σημειώσουμε, ότι η αγόρευση αυτή της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο, το οποίο και εν τέλει θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

ΥΠΟΒΑΣΤΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ:

Μετά τα όσα άκουσαν από την Εισαγγελέα, οι γονείς του Βαγγέλη βγήκαν υποβασταζόμενοι από την κόρη τους και άλλους συγγενείς τους, με την μητέρα του Βαγγέλη να είναι ράκος, καθώς όλη την ώρα δεν σταμάτησε μέσα στο δικαστήριο να κλαίει.

184261.jpg

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ:

«Δεν έχω περιθώρια να κρίνω τα όσα είπε η εισαγγελέας. Δεν δικαιούμαι να το κάνω. Εμείς οι δικηγόροι περιοριζόμαστε από τον Κώδικα περί δικηγόρων. Ο κάθε εισαγγελικός λειτουργός δικαιούται να έχει δική του άποψη που την εκφράζει. Οι γονείς του Βαγγέλη δεν ήρθαν εδώ για να εκδικηθούν αλλά για να δουν αυτό που λέγεται απονομή δικαιοσύνης. Έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, δεν άλλαξε κάτι με την άποψη της κυρίας εισαγγελέως» είπε ο Δημήτρης Μπούκας.

Nα σημειώσουμε, πως η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος υποστήριξε πως το μοναδικό του κίνητρο στην παρέμβαση που έκανε στον πρώην διευθυντή, για να δείξει επιείκεια προς σπουδαστή από τα Χανιά, ήταν καθαρά για λόγους ανθρώπινους. Μάλιστα, όπως είπε, η οικογένεια του Κρητικού σπουδαστή είναι μια φτωχή οικογένεια κτηνοτρόφων, που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο οικονομικό βάρος μιας ενδεχόμενης αποβολής του σπουδαστή από την εστία, γι’ αυτό ζήτησε, μετά από παράκληση της μητέρας του, την επιείκεια του συμβουλίου της Γαλακτοκομικής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.