Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο μετά τις 12:00, το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κατά των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Για αυτό το λόγο για λίγη ώρα παρέμεινε κλειστή η Σταδίου από την Κλαυθμώνος έως τη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του ζητά απόσυρση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την κινητικότητα και την αξιολόγηση των δημοσιών υπαλλήλων.

184203.jpg
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πλαίσιο του νέου πακέτου των αντιλαϊκών μέτρων, της δεύτερης αξιολόγησης και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έφερε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας». Αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό. Αυτό το πράγμα το λένε κινητικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

184202.jpg

Λόγω της απεργίας νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, τα ΜΜΜ (μετρό, λεωφορεία, Τραμ, Τρόλεϊ και Προαστιακός) θα κινηθούν κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

184201.jpg

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα, της Πέμπτης.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.