​Τον περασμένο Σεπτέμβριο άλλαξε για πάντα η ζωή του Ελληνοαυστραλού, Νικ Μαρσιώνη, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη.

Ο 46χρονος, ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Townsville του βόρειου Κουίνσλαντ και στις παρακείμενες τουριστικές περιοχές Whisunday και Airlie. Πριν από λίγους μήνες, προσβλήθηκε από μια σπάνια νόσο γνωστή ως «μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία», που είναι ουσιαστικά μόλυνση του αίματος.

Εξαιτίας της νόσου, οι γιατροί χρειάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα πάνω και κάτω άκρα του αλλά και την μύτη του.

paNik2.jpg
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 η οικογένεια του δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Townsville. Η υγεία του πήρε περίεργη τροπή και οι γιατροί τους είπαν ότι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το neoskosmos.com, η ασθένεια τον έριξε σε κώμα και η αναπνοή του στηριζόταν μηχανικά, ενώ υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να χάσει τη ζωή του μέσα σε λίγες ώρες.

Όταν η οικογένειά του έφτασε στο Townsville από τη Μελβούρνη, o Νικ ήταν ακόμη σε κώμα, σε ένα νοσοκομειακό δωμάτιο γεμάτο μηχανήματα και τα όργανά του υπολειτουργούσαν. Μόνο το 10% των ατόμων που προσβάλλεται από την ασθένεια επιζεί, αλλά με σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του.

Έχουν περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες από τα δραματικά γεγονότα του Σεπτέμβρη και εκείνος επέζησε ως εκ θαύματος. Τα κύρια όργανα του εξακολουθούν να κινδυνεύουν από την ασθένεια και τα νεφρά τους υπολειτουργούν και αυτό μόνο με αιμοκάθαρση. Μελλοντικά, ο Νικ θα χρειαστεί να υποβληθεί σε περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις ως μέρος των ακρωτηριασμών, ενώ θα συνεχίσει να λαμβάνει ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και παυσίπονα.

ImageHandler.jpg
Η Βίκι Γκίλαμ, ιδιοκτήτρια της σχολής πολεμικών τεχνών «Whitsunday Taekwondo Oh Do Kwan», στη οποία εκπαιδευόταν και ο Νικ λέει ότι ρόλο σε αυτό έπαιξε η αισιοδοξία του. «Είναι ευγνώμων που είναι ζωντανός και παραμένει θετικός και προσηλωμένος στην ανάρρωσή του. Πρόκειται όμως για ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι».

Σε μερικούς μήνες θα πρέπει να γίνει η παραγγελία των προσθετικών χεριών και ποδιών και ο Νικ θα χρειαστεί να μάθει να περπατά ξανά με νέα πόδια και να χρησιμοποιεί τα νέα του χέρια.

Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την οικογένειά του, τους φίλους τους και συμπατριώτες του Μυτιληνιούς προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το σκοπό αυτό. Μέσα σε ένα μήνα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 18.000 δολάρια αλλά το αναγκαίο ποσό που θα καλύψει τα ιατρικά έξοδα φτάνει τα 500.000 δολάρια.

Αν θέλετε να δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε τον Νικ κάντε κλικ εδώ.