​Στις δικαστικές αίθουσες συνεχίζεται η διαμάχη ενός 60χρονου από την Κάρπαθο με έναν συμπατριώτη του, τον οποίο κατηγορεί ότι πριν από επτά χρόνια του δάγκωσε και του έκοψε τον δείκτη του αριστερού του χεριού μετά από διαφωνία που είχαν για δύο ευρώ.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή ο 60χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την επόμενη εβδομάδα. Τον Νοέμβριο μάλιστα του 2015 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και τελικά το δικαστήριο θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 60χρονου όλα συνέβησαν το πρωί της 21ης Δεκεμβρίου 2009 στα γραφεία του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Καρπάθου, μέλη του οποίου ήταν τόσο ο κατηγορούμενος, όσο και ο ίδιος.

Ο 60χρονος είχε καταγγείλει στον πρόεδρο του σωματείου ότι κατά διαστήματα έλειπαν από το ταμείο φιλοδωρημάτων που διέθεταν χρήματα και μάλιστα είχε υποδείξει τον κατηγορούμενο ως υπεύθυνο.

Ο πρόεδρος τότε τον κάλεσε για να του κάνει συστάσεις και μετά από λίγη ώρα εκείνος έφτασε σε έξαλλη κατάσταση στο γραφείο και άρχισε να καυγαδίζει με τον 60χρονο. Αφού έριξε μια καρέκλα προς το μέρος του, του έπιασε το χέρι του δάγκωσε τον δείκτη και με τα δόντια του τον έκοψε.

Όσο για τα χρήματα που έλειπαν και προκάλεσαν όλο αυτό το χαμό; Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ήταν μόλις δύο ευρώ.