Στο δρόμο έμεινε μια οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά από το χωριό Λατζόι της Ηλείας, όταν κάηκε το σπίτι τους ολοσχερώς από καντήλι. Τα παιδιά και η γιαγιά τους σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει η ξύλινη σκεπή. Η οικογένεια έφυγε πριν από 2,5 χρόνια από την Αθήνα για μια καλύτερη ζωή!

Φύλακας-άγγελος για τα τρία ανήλικα αδερφάκια ήταν ο κουμπάρος της οικογένειας Γ.Τόκος, ο οποίος τα έσωσε όταν η φωτιά από το καντήλι έκαψε ένα πορτατίφ, μετά τις κουρτίνες και στη συνέχεια το σπίτι ολοσχερώς.

Οι γονείς έλειπαν από το σπίτι όταν δέχτηκαν τηλεφώνημα από τη γιαγιά που τους έλεγε ότι πήραν φωτιά. Η τρίχρονη κόρη τους είχε κρυφτεί από τον φόβο της και την εντόπισαν λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει η στέγη.

«Δεν έχει μείνει τίποτα, η περιουσία μας πλέον δεν υπάρχει. Δεν έχουμε οδοντόβουρτσα να πλύνουμε τα δόντια μας», είπε ο πατέρας της οικογένειας Γ.Αναγνωστόπουλος.

Όλα τους τα υπάρχοντα έγιναν στάχτη. Οι συγχωριανοί τους, τους βοήθησαν με τα είδη πρώτης ανάγκης και ειδικοί από το «Χαμόγελο του Παιδιού», υποστηρίζουν ψυχολογικά τα παιδάκια ηλικίας 8, 4,5 και 3 ετών.

«Τα παιδιά αναζητούν τα... παιχνίδια τους! Η κόρη μου, μου λέει “το αρκουδάκι μου το ροζ κάηκε” και ψάχνει τα παπούτσια της», είπε στο Star o πατέρας των παιδιών.

Η οικογένεια άνοιξε ένα μίνι μάρκετ στο χωριό και όλα κυλούσαν όμορφα μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.... Το μόνο που ζητάνε είναι να τους βοηθήσει ο κόσμος να χτίσουν και πάλι το σπίτι τους.

Δείτε επίσης:

Μπορείτε να βοηθήσετε αυτή την οικογένεια; Το σπίτι τους έγινε «στάχτη» (ΦΩΤΟ και VIDEO)