​Η απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου συγκλόνισε την Ελλάδα, έκανε πιο φτωχή την πολιτική και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του.

Σήμερα Τρίτη, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό μέσα σε κλίμα οδύνης…

Πλήθος κόσμου έσπευσε να πει το στερνό αντίο στον ξεχωριστό πολιτικό που άφησε το στίγμα του στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Άλλοι κρατώντας λίγα λουλούδια στα χέρια, και πολλοί φορώντας σκούρα γυαλιά ηλίου, πήγαν στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για το τελευταίο αντίο.

Τραγικές φιγούρες, ήταν τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωστή Στεφανόπουλου…. Ντυμένοι στα μαύρα, με πρόσωπα θλιμμένα, η Ειρήνη, ο Δημήτρης και ο Ηλίας ακολουθούσαν την νεκρική πομπή. Μαζί τους, τα πέντε εγγονάκια του πρώην προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας. Ήταν όλοι τους στενοχωρημένοι, βουρκωμένοι, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια που χάνει ένα μέλος της. Γιατί ο πολιτικός Κωστής Στεφανόπουλος, όταν έκλειναν οι πόρτες της Βουλής, των κομματικών γραφείων και του προεδρικού μεγάρου, γινόταν τρυφερός μπαμπάς, γλυκός παππούς, και πιστός σύντροφος για την Τζένη Στουνοπούλου, που έφυγε από την ζωή το 1988.

xanthiss.png

PAIDIA.jpg


PAIDIA2.jpg

17326700.JPG

17326706.JPG

Ρεπορτάζ: Αλέκα Νικόλα (anikola@star.gr)

Επιμέλεια: Άννα Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Το star.gr αποχαιρετά έναν σπουδαίο Πρόεδρο – Στερνό αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ επεισόδιο με άνδρα στην κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου - ΦΩΤΟ