​Ολοκληρώθηκε στο Δικαστήριο του Πύργου η εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 με θύμα τη 19χρονη Αναστασία Μπέλλου, η οποία παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από μπετονιέρα στα φανάρια του Αγίου Γεωργίου.

Όπως αναφέρει το Patrisnews από τις αρχές Ιανουαρίου του 2016 που πραγματοποιήθηκε το πρωτόδικο δικαστήριο, η μητέρα της άτυχης Αναστασίας, Γεωργία Σκλαβογιάννη ζητούσε τη δικαίωση της κόρης της που έχασε τόσο άξαφνα και γρήγορα της ζωή της.

trox.jpg

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας να καταδικάζει σε 18 μήνες κάθειρξη τον οδηγό της μπετονιέρας που καθόταν στο εδώλιο για τον θανάσιμο τραυματισμό της 19χρονης.

Αυτό που προκάλεσε αρνητική εντύπωση πάντως είναι πως στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε τον Ιανουάριο του 2016 στον Πύργο το δικαστήριο είχε κρίνει στο 100% ως υπαίτια την αδικοχαμένη κοπέλα, ενώ η εργοδότρια εταιρεία του οδηγού και στην κατάθεσή της στο δικαστήριο είχε κάνει λόγο για τυφλό σημείο στους καθρέφτες της μπετονιέρας και ο οδηγός δε θα μπορούσε να δει την άτυχη κοπέλα στο σημείο που βρισκόταν.

Η οικογένεια της κοπέλας χαρακτήρισε άδικη την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες ορίστηκε πραγματογνώμονας που εξέτασε όλα τα στοιχεία και κατέληξε ότι δεν υπήρχε κανένα τυφλό σημείο.

patrisunday34.jpg

Η οικογένεια έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου και αναμένεται να συζητηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Εκείνο που ζητά η μητέρα της 19χρονης Αναστασίας, Γεωργία Σκλαβογιάννη είναι να σεβαστούν όλοι τη μνήμη του παιδιού της.

«Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου ήταν άδικη και αυτό γιατί δεν μπορεί να αναφέρεται πως το παιδί μου ήταν υπαίτιο 100% για ό,τι συνέβη. Θεωρώ πως έστω και τώρα οφείλουν να δείξουν σεβασμό στη μνήμη του παιδιού μου», είπε.