Μείωση στην τιμή του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Μεταφορών έκανε λόγο για μείωση που θα γίνει «σε βάθος χρόνου», ενώ διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής τους: «Όποιος το κάνει, εγκληματεί απέναντι στην κοινωνία και στα συμφέροντα του πολίτη. Οι δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας κοστίζουν για το στόλο τους το 1/5 που στοιχίζουν οι ιδιωτικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, τόνισε πως από το νέο έτος εντός των μέσων συγκοινωνίας θα λειτουργεί ίντερνετ «έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης και να ενημερώνεται για το μέσο συγκοινωνίας που θέλει να χρησιμοποιήσει, αλλά και να μπορεί να εκδίδει εισιτήριο την ίδια στιγμή».

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι θα προσφερθούν «δωρεάν και για πάντα» τηλεοπτικές συνδέσεις -μέσω ΟΤΕ και Nova- στις ακριτικές περιοχές, καθώς και δωρεάν συνδέσεις διαδικτύου στα ακριτικά νησιά.

Τέλος, όσον αφορά δημοσιεύματα περί συνάντησης με τον Κώστα Λαλιώτη προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ψήφος του ΠΑΣΟΚ σε συγκεκριμένα νομοσχέδια, είπε: «Με τον Κώστα Λαλιώτη μας ενώνει μια φιλία πολλών χρόνων. Δεν αρνήθηκα ποτέ τις ιδεολογικές μου καταβολές. Είμαι σοσιαλιστής και το τι θα κάνω εγώ με τον Κώστα Λαλιώτη σάς το λέω: θα χορεύω ταγκό στο Σύνταγμα».