Επιφανειακός ήταν ο σεισμός, που εκδηλώθηκε στις 1:20 π.μ και αναστάτωσε τους Βορειοελλαδίτες.

Ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στο star.gr και περιέγραψε όλα τα χαρακτηριστικά της σεισμικής δραστηριότητας στο Κιλκίς, που γίνεται αισθητή και στις γύρω περιοχές.

«Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7 χλμ. και σημειώθηκε 10 χλμ. βορείως του Κιλκίς. Έγινε αισθητός στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές σε μια ακτίνα 40-50 χλμ.» περιέγραψε ο κ. Λέκκας και επισήμανε:

«Είναι συνέχεια του σεισμού των 5,2 βαθμών που είχαμε στις 15 Οκτωβρίου (στην Ήπειρο). Έκτοτ�� η περιοχή είναι σε μερική διέγερση. Παρόλα αυτά δεν βλέπουμε να υπάρχουν μεγάλα μεγέθη». Τόνισε δε, ότι «τα μεγέθη είναι χαμηλά και διατηρούνται χαμηλά».

seismos-thesaloniki-1.jpg
Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, ο οποίος κατανοεί και την έντονη ανησυχία των κατοίκων, αποκάλυψε το εξής για την μετασεισμική δραστηριότητα στο Κιλκίς : «Θα διαρκέσει για κάμποσες εβδομάδες ακόμα, αλλά με μικρά μεγέθη, όπως και στα Γιάννενα». Μάλιστα, ο κ. Λέκκας εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσει τον ένα μήνα.

Το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε είναι σχετικά μικρό για τα δεδομένα της Ελλάδας και είχε μεγάλο χρονικό διάστημα να δώσει «σημάδια», επισήμανε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

lekkas1-542x304.jpg
Τέλος, τόνισε ότι «Ο ΟΑΣΠ και τα σεισμολογικά ιδρύματα της χώρας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν φαίνεται κάτι που να μας ανησυχεί».

της Σοφίας Βάγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σεισμός στο Κιλκίς: Στον ρυθμό των Ρίχτερ «χορεύει» η περιοχή από τις 10 Νοέμβρη!