​Μια πρωτότυπη σχολική εορτή πραγματοποιήθηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αφορμή την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Βίντεο απαθανατίζει κάποια παιδάκια που ήταν μεταμφιεσμένα «τανκς» και κλήθηκαν να «κατεδαφίσουν» μια σιδερένια πόρτα, αναπαριστώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

tanks708_1.jpg
Τα υπόλοιπα παιδάκια, βρίσκονταν μέσα στο προαύλιο και κάποια από αυτά ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα φωνάζοντας «ψωμί παιδεία, ελευθερία», «κάτω η χούντα» και άλλα συνθήματα.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, η σιδερένια πόρτα είχε «πέσει» και κάποια παιδάκια ξαπλωμένα στο έδαφος φώναζαν τα συνθήματα των φοιτητών κρατώντας κομμένα κλαδιά ελιάς στα χέρια.

tanks12_0.jpg
Στο τέλος, τα «τανκς» μπήκαν στον προαύλιο χώρο και έκαναν κύκλους γύρω από το ξαπλωμένο πλήθος.

Αντιδράσεις υπήρξε από μερίδα ανθρώπων που δεν "είδε" την αναπαράσταση των γεγονότων του Πολυτεχνείου από μικρά παιδιά ως «πρωτοτυπία» ή ως αναπαράσταση που αρμόζει σε παιδιά. Γι’ αυτό ίσως και μετά από λίγο, τα βίντεο δεν ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Το star.gr βρήκε πάντως το υλικό, αλλά επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει τα πρόσωπα μικρών παιδιών.