Πολλά ερωτήματα έχει δημιουργήσει η χθεσινή συμπεριφορά της αστυνομίας στα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο.

Για ακόμη μία φορά οι γνωστοί άγνωστοι έκαναν το δικό τους σόου… στο οποίο πρωταγωνιστούσαν βόμβες μολότοφ και καταστροφές δημόσιας περιουσίας.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος του Star Παναγιώτης Μπούσιος, η περιοχή των Εξαρχείων είναι γκέτο εδώ και χρόνια γιατί τους βολεύει όλους. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ακόμα και τροχαίο να σημειωθεί στην περιοχή, η αστυνομία ζητάει να μετακινηθούν οι εμπλεκόμενοι από τα Εξάρχεια σε άλλο κοντινό σημείο για να μπορέσει να πάει.

Ειδικότερα, όπως βλέπετε, το «απαγορευμένο τρίγωνο» ξεκινάει από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, επεκτείνεται στη Χαριλάου Τρικούπη, πιάνει ένα μικρό κομμάτι της Ακαδημίας και κλείνει στην 28ης Οκτωβρίου, όπου έγιναν και τα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

6γ.jpg

Την ίδια ώρα, μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που περιέχει και αιχμές κατά της κυβέρνησης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ασκεί κριτική για τα έκτροπα γύρω από το Πολυτεχνείο κατά τον εορτασμό της 43ης επετείου.

Η ΠΟΑΣΥ τονίζει χαρακτηριστικά ό��ι «με αφορμή τα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα έξω και μέσα από το Πολυτεχνείο, τα οποία δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό έχουν προσλάβει μόνιμο χαρακτήρα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα ήταν για μας μια ακόμα «καλοστημένη παράσταση» αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Και επειδή δεν θέλουμε να είμαστε «θεατές» στο ίδιο επικίνδυνο και καταστροφικό «έργο», ως ΠΟΑΣΥ εκφράζουμε την έκπληξη και την απογοήτευσή μας γιατί η κοινωνία βλέπει τους μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν, να καίνε και να προκαλούν καίγοντας ακόμα και ελληνικές σημαίες, χωρίς να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας».

Παράλληλα, η ομοσπονδία των αστυνομικών καταγγέλλει «την εγκληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Εξάρχεια και στην γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να διατρέχουν θανάσιμους κινδύνους όσοι συνάδελφοί μας καλούνται να υπηρετήσουν εκεί.

Καλούμε την ηγεσία να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί διαπράττοντας ένα διαρκές λάθος: οι συνάδελφοί μας δεν είναι σάκοι του μποξ και η αστυνομία δεν είναι απορροφητήρας είτε της λαϊκής δυσαρέσκειας είτε των όποιων εγκληματικών σχεδίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Είναι για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, να εξασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη και φυσικά να μην επιτρέπει σε κανέναν να προσβάλει τα ιερά μας σύμβολα. Οι απίστευτες εικόνες με την ελληνική σημαία να φλέγεται στα χέρια βανδάλων και μάλιστα ως σόου για τις τηλεοπτικές ανάγκες, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Γι’ αυτή τη σημαία, άλλοι έχουν δώσει ακόμα και τη ζωή τους.

Καλούμε τέλος την κυβέρνηση, αντί να απαξιώνει τον αστυνομικό θεσμό και την αστυνομία, να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα, έτσι ώστε να συλλάβει και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτούς που έχουν αναγάγει σε καθημερινή πλέον βάση την μπαχαλοποίηση της ύπαρξής τους, λειτουργώντας εμπρηστικά και αποσταθεροποιητικά με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, με καταστροφές και άλλες πράξεις βίας, βασιζόμενοι στην κυβερνητική απραξία και στην ιδιότυπη ασυλία που κατά καιρούς απολαμβάνουν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.