​Στα μαύρα έχει ντυθεί η τοπική κοινωνία χωριού του Πύργου Ηλείας, από τον χαμό του Γιάννη Κολοβάδη, που άφησε την τελευταία του πνοή, μέσα στο αυτοκίνητό του, επιστρέφοντας στο χωριό Ώλενα από τα κτήματά του.

Η μοίρα «χτυπά» για μια ακόμα φορά την οικογένεια που και στο παρελθόν έχει θρηνήσει το χαμό ενός ακόμα παιδιού της.

«Καλό παιδί, εργατικό, χαμηλών τόνων και φιλήσυχο…», λένε όσοι γνώριζαν τον 38χρονο Γιάννη, μη μπορώντας να δώσουν απαντήσεις στα γιατί. Γιατί, έφυγε τόσο νωρίς, γιατί τόσο ξαφνικά και άδικα…

Ο Γιάννης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ζούσε στο χωριό με τους γονείς του και φρόντιζε τα κτήματά του. Ένας συγχωριανός του, τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις μου, μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε καταλήξει σε μικρό αυλάκι.
Αμέσως ενημέρωσε τηλεφωνικά άλλους συγχωριανούς και οι ίδιοι με τη σειρά τους το ΕΚΑΒ.

Προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, με ιδιωτικό αυτοκίνητο τον μετέφεραν από το χωριό και λίγο πριν φτάσουν στη Μαγούλα, τον παρέλαβε το ασθενοφόρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να προσπαθούν να τον επαναφέρουν. Ήταν όμως ήδη αργά.

Στο Νοσοκομείο του Πύργου, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του, ο οποίος πιθανότατα προήλθε από ανακοπή καρδιάς. Αυτό ωστόσο θα αποσαφηνιστεί από την Ιατροδικαστική έκθεση, καθώς παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.