​Μπορεί να μην γνωρίζουν τίποτα για την ιστορία της Ελλάδας, να μην καταλαβαίνουν τη γλώσσα, να μην έχουν ιδέα τι συνέβη στο Πολυτεχνείο πριν από 43 χρόνια.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο City Plaza έσπευσαν στο κτίριο της οδού Πατησίων, κρατώντας από ένα κόκκινο γαρίφαλο και το άφησαν στο μνημείο των νεκρών της φοιτητικής εξέγερσης. Ένα μικρός ευχαριστώ για τους Έλληνες που τους συμπαραστέκονται, μια ένδειξη ευγνωμοσύνης και ανθρωπιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Τo City Plaza τιμάει το Πολυτεχνείο.

Κάθε αδικία σε όποιο μέρος της γης κι αν συμβαίνει, είναι υπόθεση κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε όποιο μέρος της Γης κι αν βρίσκεται. Κάθε αγώνας όπου γης για την ειρήνη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλης της ανθρωπότητας.

Ο Χώρος Φιλοξενίας Προσφύγων City Plaza τιμάει σήμερα την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμάμε όσες και όσους θυσιάστηκαν στον ωραίο αγώνα. Τιμάμε καθέναν και καθεμιά που αντιστάθηκε στην τυραννία.

Μεγάλες στιγμές σαν αυτή του Πολυτεχνείο θα φωτίζουν για πάντα τους αγώνες για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, καταπίεση, και διακρίσεις. Για έναν κόσμο που κανένας δεν θα αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του».