​Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο μεταναστών στη Σούδα της Χίου όταν για μια ακόμα φορά ξέσπασαν άγρια επεισόδια με τους μετανάστες να βάζουν φωτιά στο κέντρο, να ρίχνουν φωτοβολίδες σε σπίτια και να σπάνε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το politischios όλα ξεκίνησαν στις 23:00 το βράδυ. Μια ομάδα μεταναστών έσπασε ένα κατάστημα βεγγαλικών που βρίσκεται ��την περιοχή και πήρε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στον καταυλισμό και άρχισαν να πετούν τα βεγγαλικά στα γειτονικά σπίτια, με τους κατοίκους να ζητούν απελπισμένα βοήθεια.

Οι μετανάστες όμως δεν έμειναν μόνο εκεί, έβαλαν φωτιά και στο κέντρο φιλοξενίας με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του να καταστραφεί.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και στους δρόμους της Σούδας, με τους μετανάστες να πετούν πέτρες, να σπάνε τέσσερα αυτοκίνητα και να καταστρέφουν καταστήματα.

Άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο, αλλά οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί έφοδος στον καταυλισμό και να πραγματοποιηθούν αρκετές συλλήψεις.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι μετανάστες είχαν μαζί τους μέχρι και taser, αρκετοί κάτοικοι βγήκαν για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους με ξύλα και σίδερα.

Τα επεισόδια τερματίστηκαν λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα, αν και οι κάτοικοι έμειναν ξάγρυπνοι μέχρι το πρωί.