​Το μήνυμα ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών, στέλνουν οι πρώτες νιφάδες του χιονιού που έπεσαν στα πολύ ορεινά του Πηλίου, καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, στον Χορτιάτη, αλλά και σε πόλεις, όπως η Κοζάνη και η Φλώρινα.

Η ελαφρά χιονόπτωση άρχισε νωρίς το βράδυ της Τρίτης στις κορυφές του Πηλίου, αλλά και στα Χάνια όπου το «εστρωσε» υποτυπωδώς πάνω στα παγωμένα αυτοκίνητα, αφού η θερμοκρασία είχε πέσει στον 1 βαθμό.

upl582bfa8b609f9.jpg
Σε χαμηλότερες περιοχές, όπως η Πορταριά και η Μακρυνίτσα, η θερμοκρασία έπεσε στους 4 βαθμούς, ενώ στον Βόλο κυμάνθηκε μεταξύ 8 η ελάχιστη και 13 η μέγιστη.

Tσουχτερό είναι το κρύο στη Μακεδονία, ενώ τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους και στα αστικά κέντρα, χωρίς μέχρι στιγμής, να δημιουργηθούν προβλήματα.

upl582bfa942eff6.jpg

Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, στον Χορτιάτη. Νωρίτερα, χιόνισε σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαϊδα.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη κυμάνθηκε στους 7 βαθμούς Κελσίου, στο Κιλκίς και στο Νευροκόπι 3, στην Πτολεμαΐδα και στο Αμύνταιο 2, -3 στον Λαϊλιά Σερρών και -5 στο Καϊμακτσαλάν.