​Με υπομονή και ψυχραιμία θα πρέπει να οπλιστούν και σήμερα οι Αθηναίοι αφού η ταλαιπωρία τους αναμένεται να είναι μεγάλη μιας και αρκετοί δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί λόγω των μετακινήσεων του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Έτσι, χάος αναμένεται να επικρατήσει στην παραλιακή λεωφόρο και στη Συγγρού καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος θα μετακινηθεί από τον Αστέρα Βουλιαγμένης στην Ακρόπολη και από εκεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου θα πραγματοποιήσει την τελευταία του ομιλία εκτός ΗΠΑ.

Στη συνέχεια θα κινηθεί ξανά παραλιακά και μέσω της Βάρης – Κορωπίου θα πάει στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ’ όπου και θα αναχωρήσει για Γερμανία.

Καλό είναι λοιπόν από τις 10:00 το πρωί να αποφύγετε το μέτωπο από τον Αστέρα έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην παραλιακή, αλλά και τον άξονα της λεωφόρου Συγγρού, ενώ από τις 14:00 – 16:00 αν δε θέλετε να ταλαιπωρηθείτε ξεχάστε την παραλιακή και τη Βάρης – Κορωπίου.

Με τα χίλια ζόρια και οι μετακινήσεις με ΜΜΜ

Με προβλήματα θα είναι και οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, κλειστός θα είναι από τις 09.30 ο σταθμός του μετρό «Ακρόπολη» καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.

Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τέλος στον Προαστιακό, από τις 15:00 έως και τουλάχιστον τις 16:30 τα δρομολόγια δεν θα φτάνουν στο Αεροδρόμιο, αλλά θα τερματίζουν στο Κορωπί.

Κλειστή τέλος θα είναι σήμερα για το κοινό και η Ακρόπολη εξαιτίας της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα.