Ταινία θυμίζουν οι εικόνες από την μεγαλειώδη αυτοκινητοπομπή του Προέδρου των ΗΠΑ.

Αποτελείται από τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο «Θηρίο», που μεταφέρει τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ένας στόλος αναμφισβήτητα εντυπωσιακός, φτιαγμένος ειδικά όπως θα για να προστατεύει τον πρόεδρο από κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

Από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν από το Ελευθέριος Βενιζέλος, κόσμος είχε συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της διαδρομής και παρακολουθούσε τα ειδικά επανδρωμένα τζιπ και τις δίδυμες μαύρες Κάντιλακ σε μία από τις οποίες βρισκόταν ο Μπαράκ Ομπάμα

Ποιος είναι όμως ο ρόλος του κάθε αυτοκίνητου και των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτά για την προστασία του Αμερικανού Προέδρου;

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το ROUTE CAR. Κινείται σε απόσταση 5 λεπτών από την υπόλοιπη πομπή και διασφαλίζει ότι ο δρόμος είναι καθαρός.

Δεύτερο, είναι το PILOT CAR. Προπορεύεται ένα λεπτό από την πομπή και επιβεβαιώνει ότι ο δρόμος είναι όντως ασφαλής. Ακολουθεί, το Lead car, το οποίο ουσιαστικά ηγείται της διαδρομής. Τέταρτο είναι το αυτοκίνητο δόλωμα, με την κωδική ονομασία SPARE. Είναι η δίδυμη λιμουζίνα της προεδρικής ώστε κανείς να μην γνωρίζει με σιγουριά σε ποιο όχημα είναι ο πλανητάρχης.

Ακριβώς πίσω είναι το επονομαζόμενο Θηρίο. Η θωρακισμένη μαύρη Κάντιλακ στην οποία επιβαίνει ο Αμερικανός πρόεδρος και μπορεί να αλλάξει θέση με το αυτοκίνητο δόλωμα.

Αμέσως μετά είναι το όχημα των μυστικών υπηρεσιών. Έβδομο είναι το αυτοκίνητο με τα συστήματα ηλεκτρονικής προστασίας. Τα δύο επόμενα είναι τα control και SUPPORT cars, τα οποία μεταφέρουν γιατρούς και στρατιωτικούς.

Δέκατο στη σειρά και ίσως ένα από τα σημαντικότερα, είναι το όχημα CAT. H «ΓΑΤΑ» της αυτοκινητοπομπής στην οποία επιβαίνει η ομάδα ειδικών δυνάμεων με την ονομασία χόκεϋ generade.

Eνδέκατο είναι το ID CAR. Χρησιμοποιείται από πράκτορες οι οποίοι είναι σε συνεχή επαφή τόσο με τις μυστικές υπηρεσίες όσο και με την ομάδα δράσης. Ακολουθούν το όχημα με ειδικούς αισθητήρες για εντοπισμό χημικών, βιολογικών & ραδιενεργών απειλών, δύο βαν με δημοσιογράφους και τελευταίο είναι το ασθενοφόρο.

Στην Αθήνα έχει φτάσει και βυτιοφόρο με καύσιμα για τον ανεφοδιασμό της αυτοκινητοπομπής. Ενώ οι οδηγοί των οχημάτων έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να διαφύγουν από οποιονδήποτε κίνδυνο βρεθεί στο δρόμο τους.