​Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς απολογήθηκε την Τρίτη ο πατριός του Κωστή Πολύζου, ο οποίος κατηγορείται όπως σας έχει γράψει το star.gr, ότι σκότωσε και έθαψε τον 23χρονο μαζί με την βιολογική μητέρα του Κωστή.

Μετά την Δέσποινα Κουτσέγκου που κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο Κωστής ήταν «το σπλάχνο της που κουβαλούσε 9 μήνες στην κοιλιά της», ο πατριός του Κωστή είπε:

«Τον Κωστή τον αγαπάμε, είναι το παιδί μας!»

(H μάνα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου)

manapatriospolizos.jpg

Σύμφωνα με το kozanilife, ο πατριός του 23χρονου κατέθεσε στην κατάμεστη αίθουσα:

«Ενημερώθηκα το πρωί από την σπιτονοικοκυρά μου ότι με ψάχνει η γυναίκα μου. Τυπώσαμε αφίσες του Κωστή και ξεκινήσαμε να τον ψάχνουμε. Ήρθε κλιμάκιο της ΟΠΚΕ για να μπορέσουμε να δούμε που μπορεί να τον εντοπίσουμε. Πήγαμε και μέχρι το χωράφι, το είδαμε από ψηλά και μας είπαν να το αφήσουμε γιατί θα το ερευνήσουν αυτοί. Η Αστυνομία μας απαγόρευε να βγούμε από το σπίτι και μας απέτρεπε να εμφανιζόμαστε σε τηλεοπτικές εκπομπές. Στις έρευνες, εμφανίστηκε κατάθεση ότι κάποιος τον είδε σε μονή του Αγίου Όρους. Επιχείρησα να πάω τον Δεκαπενταύγουστο αλλά δεν κατάφερα. Καταγγείλαμε την κα. Νικολούλη στο ΕΣΡ γιατί μας κατηγορούσε και απορούσε που ήμασταν ελεύθεροι. Ο Ασφάλεια μας παρέπεμπε από τον έναν στον άλλο. Όταν βρέθηκε το πτώμα του, τις λεπτομέρειες τις μάθαμε από την εκπομπή της Νικολούλη. Τον Κωστή τον αγαπάμε, είναι το παιδί μας. Κάναμε σχέδια, ανεξάρτητα από τα οικονομικά λάθη που κάναμε».

Ο πατριός του Κωστή, επέμεινε αρκετά πως την ημέρα της εξαφάνισης βρισκόταν στην Αθήνα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ:

«Το φορτηγό ήταν στο όνομα του Κωστή, εγώ φαινόμουν υπάλληλός του.Το πουλήσαμε για να πάρουμε ένα μικρότερο που να μας βολεύει περισσότερο. Η κηλίδα του αίματος μπορεί να είναι και δική μου. Έχω ερωτηθεί επανειλημμένως. Μπορεί να είναι από οποιδηποτε μέλος της οικογένειάς μου, γιατί ο μουσαμάς δεν κούμπωνε καλά και έχουμε κοπεί πολλές φορές! Μακάρι να γινότανε η ταυτοποίηση…»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ:

«Αποκοιμήθηκα συνεχόμενα μέχρι την επόμενη ημέρα. Κάποιες φορές ξύπνησα, αλλά έμεινα μέσα λόγω του άσχημου καιρού. Ο συνάδελφός μου δεν νομίζω να μου τηλεφώνησε, δεν βρήκα κάποια κλήση του.»

Ο Πρόεδρος τόνισε πως είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί η έκθεση της Αστυνομίας για τις τηλεφωνικές κλήσεις. Πολλές φορές ρώτησε τον κατηγορούμενο για τα τηλέφωνα που δέχτηκε και έκανε εκείνες τις ημέρες και για ποιο λόγο δεν καταγράφτηκαν οι κλήσεις αυτές.
Σε ερώτηση του Προέδρου για το αν μίλησε το μοιραίο βράδυ με τον μικρό του γιο, απάντησε πως δεν το έκανε, ενώ ο ανήλικος είχε καταθέσει στο δικαστήριο πως είχε συνομιλία με τον πατέρα του.

«Ο Αξιωματικός της Ασφάλειας που ερευνούσε την υπόθεση μου είπε πως από τις κάμερες της Εθνικής Οδού και των διοδίων δεν φαίνομαι πουθενά να ανεβαίνω στην Κοζάνη ούτε και το αντίστροφο. Η Αγγελική Νικολούλη μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε πως το πτώμα που βρέθηκε ανήκει στον Κωστή, πριν γίνει η ταύτιση του dna. Δεν ήξερε ότι το πτώμα ήταν στο χωράφι. Μας είχε κάνει «μπαλάκι» η Αστυνομία και δε μας άφηνε να μιλήσουμε με τον κυνηγό που εντόπισε το πτώμα του Κωστή».

Και πρόσθεσε:

«Η Αστυνομία έπρεπε να βρει τους ενόχους και γιατί κάποιος μπορει να έθαψε το πτώμα εκεί. Προσπαθούσαμε να αποδείξουμε συνεχώς πως δεν είμαστε εμείς οι δολοφόνοι. Δεν μπορώ να ξέρω πως πέθανε ο Κωστής… Κάποιος θέλει να μας ενοχοποιήσει. Ψάχνουμε να μάθουμε συνεχώς την αλήθεια για τον θάνατο του Κωστή, αλλά δε δυστυχώς δε μαθαίνουμε τίποτα».

Να σημειώσουμε πως οι ερωτήσεις που δέχτηκε και ο πατριός του άτυχου Κωστή από το δικαστήριο ήταν πολλές και πιεστικές. Η απολογία του διήρκεσε 2 ώρες περίπου και ολοκληρώθηκε στις 17:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τη μάνα του Πολύζου:«Χειρότερη από τη Μήδεια!»

«Είναι το σπλάχνο μου,το κουβάλησα 9 μήνες στην κοιλιά μου»-Η απολογία της μάνας του Κ.Πολύζου