​Ένταση σημειώθηκε στην πορεία κατά της επίσκεψης του Ομπάμα, στην οδό Σταδίου, στο ύψος της οδού Αμερικής, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από το μπλόκο που έχουν στήσει στο σημείο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αρχές έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

181985.jpg

181983.jpg

181987.jpg

181989.jpg

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Πολυτεχνείο με προορισμό αμερικάνικη πρεσβεία, αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας. Με συνθήματα «Ανεπιθύμητος», «Όχι στον πόλεμο, όχι στον ιμπεριαλισμό» αριστερές παρατάξεις, κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιεξουσιαστικές ομάδες και συνδικαλιστικές οργανώσ��ις συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού».

181961.jpg

Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».
181958.jpg

Κλειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στους γύρω δρόμους.

17303198.JPG

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και το συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Το οργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, εργατικών συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, συλλόγων γυναικών και φοιτητικών συλλόγων.

17303196.JPG

181964.jpg

181956.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​Τα ΤΕΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ του Αμερικανού Προέδρου και τα επιφωνήματα έκπληξης-«Καλησπέρα» είπε

Η μυστηριώδης γυναίκα με τα μαύρα στο πλευρό του Ομπάμα: ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ

Τα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς που ξετρέλαναν τον Ομπάμα! Τι συμβολίζει η στολή τους-ΦΩΤΟ