​Στον Αστέρα Βουλιαγμένης μεταφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα αμέσως μετά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» και το Star εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες του… «Τέρατος», που ήταν παρκαρισμένο στην πύλη του ξενοδοχείου, όσο ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκουραζόταν λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο.

Όπως έχει γράψει και το star.gr το όχημα που μεταφέρει τον Μπαράκ Ομπάμα είναι σχεδιασμένο για να τον προστατεύει από τρομοκρατικές επιθέσεις. Το θωρακισμένο προεδρικό αυτοκίνητο επονομαζόμενο ως Cadillac One, είναι πιο εύστοχα γνωστό ως «The Beast», δηλαδή το "Tέρας".

Το όχημα της General Motors που μεταφέρει τον πρόεδρο Ομπάμα, κοστίζει περισσότερο από 1 εκ. δολάρια. Έχει μήκος 5,5 μέτρα, ύψος 1,8 μέτρα και ζυγίζει 8 τόνους. Κάτω από το καπό μεταφέρει μια μηχανή 6,5 λίτρων, έχει μέγιστη ταχύτητα σχεδόν 100 χιλιόμετρα, τα οποία μπορεί να φτάσει μόλις σε 15 δευτερόλεπτα για το βάρος που έχει.

To θωρακισμένο όχημα της General Motors είναι το ασφαλέστερο όχημα στον πλανήτη. Οι πόρτες είναι αδιαπέραστες καθώς είναι κατασκευασμένες από χάλυβα πάχους 20 εκατοστών και κάθε πόρτα ζυγίζει όσο η πόρτα ενός αεροσκάφους Boeing 747.

Τα λάστιχά του είναι ενισχυμένα από Κέβλαρ – ένα αλεξίσφαιρο υλικό, που μπορεί να κινηθεί το όχημα, ακόμη και αν καταστραφούν.

Στο πορτμπαγκάζ του οχήματος υπάρχει η ενισχυμένη δεξαμενή καυσίμων με αφρό που προστατεύει σε περίπτωση έκρηξης από οβίδες.

Υπάρχουν επίσης φιάλες οξυγόνου σε περίπτωση ανάγκης.

Τα παράθυρα του «Tέρατος» είναι αδιαπέραστα, καθώς ούτε όπλα τύπου magnum δεν τα ραγίζει. Ανοίγουν μόλις 7 εκατοστά, για να μπορεί ο οδηγός να συνομιλήσει με τους μυστικούς πράκτορες που τρέχουν κατά μήκος του αυτοκινήτου στις επίσημες εμφανίσεις του Πλανητάρχη.

Το σασί της λιμουζίνας είναι ενισχυμένο από ατσάλι, προκειμένου να προστατεύεται ο υψηλός ένοικος του από βόμβες και εκρήξεις. Το αμάξωμα όλο έχει επικάλυψη θωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος, διπλής σκληρότητας αλουμίνιο, τιτάνιο και κεραμικού, προκειμένου να διασπά βλήματα που βάλλουν κατά του οχήματος.

Έξι άτομα μυστικών υπηρεσιών συνοδεύουν τον πρόεδρο μέσα στην λιμουζίνα. Ο πρόεδρος Ομπάμα, έχει δορυφορικό τηλέφωνο, απευθείας γραμμή με τον Αντιπρόεδρο και το Πεντάγωνο.

Τον Αμερικανό πρόεδρο διαχωρίζει τζαμαρία, ενώ υπάρχει και κουμπί πανικού στην διάθεσή του. Δορυφορικό σύστημα γνωρίζει το γεωγραφικό σημείο του οχήματος με ακρίβεια του μέτρου.

Μέσα στο όχημα υπάρχει επίσης και οπλισμός, ικανός να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη περίσταση. Νυχτερινές κάμερες, δακρυγόνα, αλλά και φιάλες αίματος με τον τύπο του Αμερικανού προέδρου, φυλάσσεται σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα συστήματα ασφαλείας ενισχύουν το προεδρικό όχημα κάτω από άκρα μυστικότητα.

Αυτό που δεν πρόβλεψαν οι Αμερικανοί για την ασφάλεια του προέδρου είναι κάτι το… πολύ απλό. Τα σαμαράκια στους δρόμους.

Το 2011 όταν ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέφθηκε το Δουβλίνο, βγαίνοντας από την αμερικανική πρεσβεία… το «Τέρας» κόλλησε και τα συστήματα ασφαλείας εξουδετερώθηκαν στο δευτερόλεπτο προς απογοήτευση του συγκεντρωμένου πλήθους.