​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 το απόγευμα έξω από το Πολυτεχνείο και πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα έχουν προγραμματίσει η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επίσης στις 18:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ.

Παρ’ όλ’ αυτά μετά από απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας για σήμερα και αύριο λόγο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου.

Το μοναδικό κομμάτι στο οποίο επιτρέπονται είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά κι εκεί θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 στο δημαρχιακό μέγαρο θα συγκεντρωθούν μέλη της Πρωτοβουλίας Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα στις 18:00 στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν οργανώσεις, συλλογικότητες και συνδικαλιστικές παρατάξεις που θα διαδηλώσουν ενάντια στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Τέλος στις 18:30 έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από την Πολυτεχνική Σχολή το ΚΚΕ και η φοιτητική νεολαία του κόμματος.