​Να αναβάλλουν τις στάσεις εργασίας στα Μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) οι οποίες θα ξεκινούσαν από αύριο, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη και την Τετάρτη θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εξαιτίας της επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με τους Αθηναίους να πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς η κυκλοφορία στους δρόμους θα πραγματοποιείται μετ' εμποδίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες είχαν αποφασίσει στάσεις εργασίας τις παρακάτω ημέρες:

• Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00.

• Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

• Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00.

• Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

• Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους κατήγγελλαν την διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των εταιρειών και των εργαζομένων καθώς και υπονόμευση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο... βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

«Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους. Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους», δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ αύριο για τους Αθηναίους! Έρχεται ο Ομπάμα και έχουν στάση μετρό, τρένα και τραμ

Ούτε πουλί δεν θα πετά ελεύθερο!ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για τον Ομπάμα-ΒΙΝΤΕΟ

ΑΣΤΑΚΟΣ την Τρίτη η Αθήνα ενόψει της έλευσης Ομπάμα – Το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου