​Ο στόλος των θωρακισμένων οχημάτων κατά τις μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου και της συνοδείας του, ο στρατός από επίλεκτους πράκτορες που έχουν αναλάβει την ασφάλειά του, το στρατιωτικό ελικόπτερο και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται θυμίζουν χολιγουντιανή υπερπαραγωγή.

Τον Μπαράκ Ομπάμα θα συνοδεύουν στην Αθήνα 770 άτομα και για τις μετακινήσεις τους έχουν νοικιαστεί 440 οχήματα.

Σκιά του προέδρου είναι οι επίλεκτοι πράκτορες της σεκιούριτι σέρβις. Βρίσκονται συνεχώς δίπλα έτοιμοι να προστατεύσουν τον πλανητάρχη. Στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θα τον συνοδεύουν 500 πράκτορες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και ελέγχουν κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

OBAMAS.jpg

Στις αρχές του μήνα έφτασαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με μεταγωγικό αμερικανικό αεροσκάφος 400 πράκτορες με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό τους, θωρακισμένα οχήματα, αλλά και το ελικόπτερο που χρησιμοποιείται για την ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα κατά τις μετακινήσεις του. Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε και δεύτερο μεταγωγικό το οποίο μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται πάντα δίπλα στον πλανητάρχη για την περίπτωση που χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Τα μέτρα για την ασφάλεια του εκάστοτε αμερικανού προέδρου είναι δρακόντεια. Για το λόγο αυτό υπάρχουν δίδυμα αεροσκάφη «Air Force One», αλλά και δίδυμες λιμουζίνες που τον μεταφέρουν. Οι πράκτορες χρησιμοποιούν συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων και συσκευών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση βομβών. Επίσης έχουν σύστημα κατάρριψης drone για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.Απενεργοποιούν τα συστήματα του, χωρίς να μπορεί ο χειριστής του να το ελέγξει.

Slide-6-Air-Force-One.jpg

Στην Αθήνα τώρα, οι αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό ��αι τα μέτρα για την ασφάλειά του είναι δρακόντεια. Στο protothema.gr δημοσιεύεται η πρόσκληση για την ομιλία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου. Αν και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ανακοινώσει ότι από αύριο και έως και την Πέμπτη δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στον χώρο του Φάρου, πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο Δευτέρα θα δοθεί το τελικό οκ από τους Αμερικανούς για το αν θα γίνει εκεί η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Τα άτομα που θα παρευρεθούν έχουν επιλεγεί αυστηρά από τον Λευκό Οίκο. Ανάμεσά τους θα είναι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι. Τις ειδικές προσκλήσεις θα παραλάβουν από την αμερικανική πρεσβεία.

ID.jpg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο στον Μπαράκ Ομπάμα, στις επτά και μισή το βράδυ της Τρίτης. Ο ακριβής αριθμός των παρευρισκομένων δεν έχει οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα με το Βηματοδότη, το πρώτο πιάτο θα είναι γαρίδες με ρύζι και το κυρίως σφυρίδα με βραστά λαχανικά. Θα συνοδεύονται με λευκό κρασί, ενώ ως επιδόρπιο θα σερβιριστεί γλυκό με κάστανα. Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του προεδρικού μεγάρου. Στο δείπνο δεν θα παρευρίσκονται οι σύζυγοι των προσκεκλημένων, καθώς σε αυτό το ταξίδι τον Αμερικανό Πρόεδρο δεν συνοδεύει η σύζυγός του.

CC.jpg

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Ούτε πουλί δεν θα πετά ελεύθερο!ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για τον Ομπάμα-ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Αντιτρομοκρατική εν όψει επίσκεψης Ομπάμα-Τι αποκαλύπτει το STAR