​Με την Αθήνα να μοιάζει με αστακ��, λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, φαίνεται πως η αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει και τους αντιεξουσιαστές…

Με μια καταδρομικού τύπου επίθεση μέρα-μεσημέρι, 50 τουλάχιστον άτομα επιτέθηκαν με πέτρες μάρμαρα και μπογιές στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων στην οδό Αγίας Λαύρας.

Οι αστυνομικοί φαίνεται πως αιφνιδιάστηκαν, καθώς οι αντιεξουσιαστές βγήκαν μέσα από ένα πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το αστυνομικό τμήμα… Ένα όχημα της αστυνομίας και ενός πολίτη που βρισκόταν μαζί με το παιδί του έξω από το τμήμα υπέστησαν ζημιές.

Πονοκέφαλο προκαλεί στις αστυνομικές αρχές, αλλά και τις αρχές που έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου για τις 30 περίπου ώρες που θα παραμείνει στην Αθήνα και το ζήτημα των επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Τα ξημερώματα για μια ακόμη φορά η οδός Πατησίων και οι γύρω δρόμοι θύμιζαν πεδίο μάχης. Ομάδα νεαρών βγήκε από το Πολυτεχνείο και πέταξε μολότοφ και αντικείμενα στη διμοιρία που βρισκόταν στην οδό Μάρνη. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Η οδός Πατησίων έμεινε κλειστή μέχρι τις πέντε και μισή τα ξημερώματα. Προσαγωγές ή συλλήψεις, για μια ακόμη φορά, δεν έγιναν.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ

Όπως είπε η δημοσιογράφος του Star Θ.Θεοδωρουλάκη, στο κεν��ρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην αστυνομία.

«Δεν είναι μόνο ότι μέρα-μεσημέρι επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, αλλά είχαμε και την επίθεση σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, απέναντι από το Κοινοβούλιο στην Γαλλική πρεσβεία. Οι αστυνομικές αρχές είναι σε εγρήγορση, κυρίως για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με όσα έχει δείξει η πρακτική του παρελθόντος συμβαίνει όταν επίκειται και άλλο χτύπημα, προκειμένου οι τρομοκράτες να κάνουν συνολική ανάληψη ευθύνης. Επίσης, έχουμε την προκήρυξη για την βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη. Όπου η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς καλεί να γίνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παραμονής του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα», είπε η δημοσιογράφος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΑΥΤΟΨΙΑ STAR:Διάτρητα τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τη Γαλλική πρεσβεία, μια μέρα μετά το χτύπημα

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Αντιτρομοκρατική εν όψει επίσκεψης Ομπάμα-Τι αποκαλύπτει το STAR

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟ τον αστυνομικό στη γαλλική πρεσβεία-Η χειροβομβίδα έσκασε στο 1 μέτρο

Οι Πυρήνες της Φωτιάς "χτύπησαν" την Τσατάνη-ΑΠΕΙΛΟΥΝ να τινάξουν στον αέρα την επίσκεψη Ομπάμα