​Μεγάλα κενά φαίνεται ότι παρουσιάζουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Γαλλική πρεσβεία μια ημέρα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στην κεντρική της είσοδο απέναντι από την βουλή.

Όπως θα δείτε στην αυτοψία του Star και του Βαγγέλη Γκούμα, υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους επιτήδειους σε ταράτσες που βρίσκονται κοντά σε κτίρια στόχους.

O δημοσιογράφος του Star κινήθηκε με άνεση στο πάρκινγκ της Γαλλικής πρεσβείας μπροστά στην Ακαδημίας. Εκεί υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων, μέσα στους οποίους εύκολα θα μπορούσε να αφήσει κανείς μια τσάντα σκουπίδια ή ...κάτι άλλο ! Αν και βγήκε κάποια στιγμή ο φύλακας του πάρκινγκ, το συνεργείο του Star αποχώρησε ανενόχλητο από τον χώρο.

Στα γειτονικά κτίρια η κατάσταση είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Υπάρχουν πολλές "τρύπες", από όπου θα μπορούσε κάποιος να φτάσει σε σημείο βολής από κτίρια στόχους, χωρίς να τον αντιληφθούν .

Ο δημοσιογράφος του Star ανέβηκε εύκολα σε ταράτσε�� διπλανών κτιρίων. Είχε στο ...πιάτο την Γαλλική πρεσβεία, τις υπηρεσίες του προξενείου και μάλιστα σε απόσταση... βολής. Επίσης, ξεγέλασε εύκολα κάποιους γείτονες, λέγοντας ότι θέλει να ανέβει σε ταράτσα για να κάνει πλάνα της πρεσβείας. Μια δικαιολογία που θα μπορούσε οποιοσδήποτε να πει, για να χτυπήσει το κτίριο.

Ελπίζουμε ότι σε όλη την διάρκεια της συγκεκριμένης αυτοψίας υπήρχε παντού ασφάλεια, και παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του δημοσιογράφου του Star και απλά δεν τον σταμάτησαν, γιατί τον αναγνώρισαν και ...σεβαστήκαν την δουλειά του!
ΒΙΝΤΕΟ STAR