Το ρεύμα σε μια οικογένεια με ΟΧΤΩ παιδιά στα Χανιά της Κρήτης έκοψε η ΔΕΗ.

Απλήρωτοι λογαριασμοί λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια, είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει πολύ ψηλά η συνολική οφειλή.

Όπως διαβάζουμε στο kriti24, η μάνα των 8 παιδιών, Φωτεινή Περβολιανάκη, πήγε στη ΔΕΗ και εκμεταλλευόμενη το πρόγραμμα διακανονισμού των οφειλών που τρέχει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ρύθμισε την οφειλή της σε 36 δόσεις, των 75 ευρώ έκαστη.

Όμως στο αμέσως επόμενο διάστημα έλαβε δύο λογαριασμούς συνολικού ύψους 1.147 ευρώ, τους οποίους όμως όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσε να εξοφλήσει άπαξ, όπως προβλέπει η ρύθμιση.

Αντ’ αυτού έβαλε από 100 ευρώ σε κάθε λογαριασμό, πληρώνοντας μαζί και από 75 ευρώ για τη ρύθμιση των δόσεων.

Όμως επιστρέφοντας χθες από τη δουλειά της, βρήκε κομμένο το ρεύμα στο σπίτι της.

Όταν επικοινώνησε με τον διευθυντή της ΔΕΗ, εκείνος της απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την περίπτωση της, καθώς η ρύθμιση προβλέπει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και ο μοναδικός τρόπος για να ξανασυνδέσει η επιχείρηση το ρεύμα στο σπίτι της, είναι να πληρώσει το ποσό των 960 ευρώ.

περ1.jpg

Μιλώντας για την περιπέτεια της, η κα Περβολιανάκη δήλωσε:

«Και γυρίζεις σπίτι μετά την δουλειά. Και τι να δεις κομμένο το ρεύμα. Παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε ότι αν δεν δώσεις 960 ευρώ δεν σου δίνουν ρεύμα.Με οχτώ παιδιά να περιμένουν να φάνε. Και να διαβάσουν με τα κεράκια σαν τις παλιές εποχές. Αυτοί είναι οι ωραίοι της ΔΕΗ. Αφήνουν μια οικογένεια με οχτώ παιδιά χωρίς ρεύμα χωρίς φαί και με κίνδυνο κάτι λίγα που υπάρχουν στο ψυγείο να πάνε για πέταμα».

Να σημειώσουμε, ότι τα τρία μικρότερα παιδιά της είναι ηλικίας 4, 6 και 8 ετών.

Έτσι αναγκάστηκε να τα μεταφέρει προσωρινά σε συγγενικά σπίτια μέχρι να δει τι θα απογίνει.

Προς το παρόν το ρεύμα είναι κομμένο και η γυναίκα έχει φτάσει στα όρια της απελπισίας αφού, όπως λέει δεν έχει τη δυνατότητα να βρει ολόκληρο το ποσό για να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Αυτό πο�� ζητά είναι μία ευελιξία από τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να μπορέσει να δανειστεί μέρος του ποσού και να το καταβάλλει για την επανασύνδεση του ρεύματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.