​Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να παραδοθούν στις φλόγες οι εγκαταστάσεις του προσφυγικού καταυλισμού στη Σούδα.

Τα σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν από ομάδα μεταναστών από το Ιράν. Οπλισμένοι με λοστούς, όρμησαν στο κοντέινερ όπου γίνεται η διαμονή του φαγητού στον καταυλισμό της Σούδας και χωρίς να υπολογίσουν την παρουσία των εργαζομένων, άρχισαν να σπάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους. Αμέσως μετά έβαλαν φωτιά πυρπολώντας τον οικίσκο.

Οι εργαζόμενοι στον καταυλισμό κατάφεραν να απομακρυνθούν, ένας γιατρός όμως που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε διπλανό οικίσκο όπου λειτουργεί ως φαρμακείο, λίγο έλειψε να εγκλωβιστεί α��ό τις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά λόγω και του δυνατού αέρα, επεκτάθηκε αμέσως και στα διπλανά κοντέινερ.

Ένας από τους δράστες των βανδαλισμών, λίγο πριν την επίθεση στα κοντέινερ, είχε τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι μια συμπατριώτισσα του, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Τα πνεύματα ηρέμισαν με την επέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη των δραστών.

Η κατάσταση στο Σούδα όμως παραμένει τεταμένη καθώς ο αριθμός των μεταναστών είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν που μπορεί να φιλοξενήσει ο καταυλισμός. Πολλοί πρόσφυγες μάλιστα έχουν στήσει σκηνές και κοιμούνται δίπλα στο λιμάνι, κάτω από άθλιες συνθήκες.