​Δεν άντεξε πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τελικά τη Δευτέρα ξέσπασε εναντίον των καθηγητών της Γαλακτοκομικής Σχολής που δεν έκαναν τίποτα για να προστατέψουν το παιδί του από τους δυνάστες του.

«Για άλλα ξέρατε να νοιαστείτε. Για το παιδί μου που πέθανε ποιος νοιάστηκε;», φώναξε μέσα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο άλλοτε σιωπηλός πατέρας, ακούγοντας έναν από τους καθηγητές της σχολής να καταθέτει ότι είχαν γίνει συμβούλια για τα επεισόδια ��ου είχαν προκαλέσει σπουδαστές και ότι είχαν επιβληθεί ποινές σε ορισμένους από αυτούς.

«Για τις ποινές βλέπω τα λέτε όλα με λεπτομέρειες. Για τα όσα είχαν να κάνουν με τον Βαγγέλη δεν βλέπω να λέτε τίποτα», συνέχισε έντονα φορτισμένος ο Ανδρέας Γιακουμάκης, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Τη Δευτέρα, κατέθεσε ο φύλακας της Σχολής, ο οποίος τόνισε ότι είχε ενημερωθεί από δύο σπουδαστές ότι οι συντοπίτες του Βαγγέλη τον είχαν κλείσει σε μια ντουλάπα, τον είχαν κρεμάσει από το παράθυρο και του έκλειναν το ζεστό νερό στο μπάνιο. Ωστόσο, όπως είπε δεν είχε δει ο ίδιος τίποτα από αυτά.

Ο τρίτος μάρτυρας ήταν υπάλληλος της σχολής, τυροκόμος, ο οποίος δεν πρόσθεσε κάτι αξιοσημείωτο στην υπόθεση.

Από ��ην πλευρά του, ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων δήλωσε ότι θα ασκήσει μήνυση σε βάρος εκπροσώπου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», όπου ανήκει η σχολή χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μάλιστα τα αίματα άναψαν, όταν κάποιος από το ακροατήριο είπε στον Αλέξη Κούγια ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, κάνοντάς τον έξω φρενών.

Ο γνωστός δικηγόρος ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν και απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους αν τον αγνοήσουν.

Ζήτησε τέλος από την πρόεδρο του δικαστηρίου να διατάξει τη σύλληψη του ανθρώπου, για να πάρει την απάντηση: «Κύριε Κούγια, εδώ διευθύνω εγώ».