​Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο, σημειώνοντας ότι το κύμα της κακοκαιρίας θα πλήξει αρχικά τα βορειοδυτικά και θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως επίσης και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά, αύριο Τρίτη θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, η βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα στην αρχή της μέρα η δυτική και η κεντρική Μακεδονία. Από αύριο το απόγευμα μάλιστα η κακοκαιρία θα σαρώσει και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα παραμείνουν έντονα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και από το μεσημέρι σταδιακά και την υπόλοιπη χώρα.

Η ΕΜΥ σημειώνει ακόμα ότι παρά τη βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης από τα δυτικά, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν θα επηρεάζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.