​Επιστολή με ισχυρισμούς για ασύλληπτο πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» και με αιχμές κατά πάντων για τη δίκη έστειλε στην εφημερίδα «Έθνος» ο φυλακισμένος ως αρχηγός της οργάνωσης Α. Γιωτόπουλος.

Στη μακροσκελή επιστολή του υποστηρίζει ότι όπλο της «17Ν» και σημαντικά χειρόγραφα «εξαφανίστηκαν» από τη γιάφκα που είχε βρεθεί το 2002, ενώ αναφέρει ότι καταθέσεις για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες που «έκαιγ��ν» συγκεκριμένα πρόσωπα και μια ομάδα 8 ατόμων μπήκαν στο αρχείο.

Για πρώτη φορά ο Α. Γιωτόπουλος μέσα από τον Κορυδαλλό κάνει λόγο για στοιχεία, τα οποία συγκέντρωσε με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του, ενώ αφήνει αιχμές για το όπλο – σφραγίδα της «17Ν», το περιβόητο 45άρι.

«Σε σπίτι – γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που “έκαιγε” ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δε βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές;», αναρωτιέται ο καταδικασθείς ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Υποστηρίζει επίσης ότι υπήρξε θύμα πλεκτάνης από την ομάδα των ανθρώπων αυτών, που ενορχήστρωσαν μαζί με ξένες και εγχώριες μυστικές υπηρεσίες την καταδίκη του ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τονίζει ακόμα ότι αποφάσισε να συντάξει τη συγκεκριμένη επιστολή «αναμένοντας παράλληλα για τη δημοσιοποίησή της άλλους τρεις μήνες μήπως και δεήσουν να απαντήσουν», στη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του που κατέθεσε στις 18 Μαρτίου.

Ο Α. Γιωτόπουλος, 14 χρόνια μετά, επανέρχεται και απαριθμεί «σημεία και τέρατα», όπως αναφέρει, που συνέβησαν σύμφωνα με τον ίδιο στις τρεις δίκες της «17Ν».

Ισχυρίζεται δε ότι για όλους τους παραπάνω λόγους δεν του χορηγούν άδεια επί έξι χρόνια, αν και τη δικαιούται και αρνούνται να τον αποφυλακίσουν.