​Από τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, 280 Έλληνες παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο Αϊβαλί της Τουρκίας, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη, καθώς το πλοίο με το οποίο ταξίδευαν κατασχέθηκε από την τουρκική αστυνομία για χρέη στο δημόσιο.

Οι 280 Έλληνες, είχαν πληρώσει εισιτήριο έξι ευρώ και είχαν μεταβεί στην τουρκική πόλη για να κάνουν τα ψώνια τους στο παζάρι που γίνεται κάθε Πέμπτη, αλλά η επιστροφή τους αποδείχθηκε περιπετειώδης.

Όταν μάλιστα ζήτησαν να επιβιβασθούν στα άλλα πλοία τα οποία και θα πήγαιναν στη Μυτιλήνη εκείνη την ώρα, χωρίς όμως να καταβάλουν το αντίτιμο για νέο εισιτήριο, πήραν αρνητική απάντηση και έμειναν στο Αϊβαλί.

Γύρω στις 22:00 το βράδυ τελικά έφυγε από τη Μυτιλήνη το πλοίο «Λέσβος» για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στο πίσω στο νησί, όπου και έφτασαν στις 02:00 τα ξημερώματα.

Το «Αϊσέ Γκιουλ» που κατασχέθηκε ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρία της οικογένειας Ζαλέ. Στο παρελθόν μάλιστα είχε απασχολήσει και την ελληνική δικαιοσύνη λόγω μεγάλων χρεών και προς το Ελληνικό δημόσιο.

Πηγή φωτό: εμπρός net