​Εμπορικές περιοχές οι οποίες κάποτε έσφυζαν από ζωή, τώρα μαραζώνουν. Μια από αυτές το Παγκράτι όπου η μείωση της κατανάλωσης έφερε απανωτά λουκέτα. Το γνωστό εμπορικό κεντρο είναι σχεδόν ερειπωμένο.

Λεωφόρος Υμηττού, οδός Φρύνης ,οδός Χρεμωνίδου: Είναι το εμπορικό τρίγωνο του Παγκρατίου το οποίο κάποτε στήριζε την οικονομία όλης της περιοχής, με το εμπορικό κέντρο όπου στεγάζεται γνωστός κινηματογράφος. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, βλέπεις ρολά κατεβασμένα και μαγαζιά κλειστά καθώς η κατανάλωση έχει πέσει κατά 80%.

Ο κύριος Λάζαρος Kαρνάρας είναι ιδιοκτήτης καταστήματος ενδυμάτων στην οδό Φρύνης και δηλώνει στην κάμερα του Star:

«Είχα δυο μαγαζιά το ένα το έχω κλείσει το γυρνάω σε σουβλατζίδικο για να μπορέσω να κλείσω. Έχουμε καταντήσει αυτή τη στιγμή ποιος εγώ… είμαι 61 χρονών και χρωστάω στη ΔΕΗ και στα ενοίκια. Έχω αυτή τη στιγμή μισό εκατομμύριο εμπόρευμα στην αποθήκη μου. Τι να το κάνω αυτό το εμπόρευμα».

Η εικόνα που συναντάει κάποιος μέσα στο εμπορικό είναι ακόμα πιο θλιβερή. Παρόλο που η κρίση έριξε τα ενοίκια, οι επαγγελματίες δε ρισκάρουν να ανοίξουν μαγαζί. Ο λόγος; Η σκληρή φορολογία και τα πανάκριβα πάγια για ΔΕΚΟ,όπως μας λέει ο Αλέξανδρος Βίδος, που διατηρεί ένα κατάστημα μέσα στο εμπορικό.

«Υπήρχαν καταστήματα τα οποία τα νοίκιαζαν χίλια και χίλια πεντακόσια ευρώ και τώρα τα δίνουν ακόμα και διακόσια ευρώ το μηνά. Και παρ’ολ’αυτα δεν υπάρχει ενδιαφέρον».

Περπατώντας κάποιος στους διαδρόμους του εμπορικού στο Παγκράτι αντικρίζει μόνο πωλητήρια, ενοικιαστήρια και άδειες βιτρίνες. Αφού από τις σχεδόν τριάντα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν εδώ έχουν μείνει ανοιχτές μόλις οι πέντε.

Η ερήμωση του εμπορικού κέντρου έχει οδηγήσει και στην κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας.Οι άδειοι χώροι αποτελούν εύκολο κρησφύγετο για κακοποιούς και συμμορίες. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε δυο μήνες έχουν γίνει έξι διαρρήξεις στα λίγα μαγαζιά που έχουν απομείνει εκεί, όπως μας πληροφορήσαν οι καταστηματάρχες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.