Σχεδόν ένα μήνα απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς, με πολίτες αλλά και οργανώσεις να δίνουν δυναμικό «παρών» στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, παρά την αποχή.

ειρ1.jpg

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, την Τετάρτη πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου προκειμένου να μην λάβει χώρα πλειστηριασμός σε κατοικία 77 τ.μ από ισπανική τράπεζα.

ειρ2.jpg
Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο, καθώς συλλογικότητες και πολίτες μπήκαν μέσα στο κτίριο με πανό, φωνάζοντας συνθήματα, με αποτέλεσμα οι δυο πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν να ακυρωθούν.

Όπως θα δείτε και στο video, συμβολαιογράφοι και υπάλληλοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν νωρίς το απόγευμα από το Ειρηνοδικείο Αθηνών με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

ειρ3.jpg
ειρ4.jpg
ειρ5.jpg
ειρ6.jpg
ειρ7.jpg
ειρ8.jpg
ειρ9.jpg
ειρ10.jpg
ειρ11.jpg
ειρ12.jpg
ειρ13.jpg
ειρ14.jpg
ειρ15.jpg
ειρ16.jpg

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Στη Θεσσαλονίκη αναβλήθηκαν τρεις πλειστηριασμοί ,δυο διαμερισμάτων και μιας αποθήκης .Με συνθήματα τα μέλη του κινήματος μπήκαν στο ειρηνοδικείο και σταμάτησαν τις διαδικασίες.

Χθες το απόγευμα 20 αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα έξω απο το γραφείο της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς, τα οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων:

thess1.jpg
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών».

thess2.jpg
thess3.jpg
thess4.jpg
thess5.jpg