​Ανακοίνωση με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Ομπάμα στην Ελλάδα, εξέδωσε ο Ρουβίκωνας.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών, με ένα μακροσκελές κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «προειδοποιεί» πως ετοιμάζει «υποδοχή» στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ζητώντας απο τον κόσμο να πράξει το ίδιο.

Συγκεκριμένα, ο Ρουβίκωνας καλεί τον λαό να είναι σε «κοινωνική ετοιμότητα, ώστε να καταγγελθούν όσα οι ΗΠΑ και οι ανταγωνιστές τους προκαλούν ανά τον κόσμο» και του ζητά «να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί».

Παράλληλα, στην ακακοίνωση σημειώνεται πως «ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα και ως μέρος της οικονομικής της επιτροπείας. Με όχημα την πρόταση για διακανονισμό (και βέβαια όχι διαγραφή, ούτε καν απομείωση) του χρέους, οι ΗΠΑ στριμώχνουν τον ανταγωνιστή τους, το Γερμανικό κράτος και συντηρούν τις συνθήκες διάλυσης της ΕΕ, χωρίς όμως να την διαλύουν, ενώ κάνουν χαρούμενο και τον ΣΕΒ με τις μεταρυθμίσεις στα εργασιακά...».

Στη συνέχεια, ο Ρουβίκωνας επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως:

«Στην ανάγκη του να ριζώσει στο βαθύ ελληνικό κράτος, να σταθεροποιηθεί στον δικομματισμό, επιχειρεί να εναγκαλιστεί όσο μπορεί με τον ιστορικό μεταπολεμικό πάτρωνα και την τόσο δραστήρια πρεσβεία του. Αναζητά τρόπους να φανεί χρήσιμος».

Για να καταλήξει τονίζοντας πως:

«Αυτό που λέμε πάντα, ισχύει και εδώ: Η υποταγή, η παθητικότητα κοστίζει. Απέναντι στα χειρότερα που έρχονται η υποταγή είναι συλλογική αυτοκτονία. Όλοι στον δρόμο. Η αλληλεγγύη όπλο των λαών. Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί».