​Κοπάνα από μέρες έως και μήνες έκαναν τέσσερις εκπαιδευτικοί σε σχολεία όλης της Ελλάδας, οι οποίοι τιμωρήθηκαν τελικά με οριστική απόλυση.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρώ��, μαύρα μάτια έκαναν οι φοιτητές προκειμένου να δουν έναν καθηγητή τους. Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις απο τις Πρυτανικές αρχές,ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν έβαζε μυαλό.

Την περασμένη εβδομάδα με ομόφωνη απόφαση του Πρυτανικού συμβουλίου διεκόπη η μισθοδοσία του.

Όσον αφορά το προηγούμενο διάστημα των 6 χρόνων κατά το οποίο πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται, είναι κάτι που θα εξεταστεί, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα αναδρομικής στέρησης μισθού.

Ο Πανεπιστημιακός δ��σκαλος θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου παιδείας το οποίο και θα κρίνει την τύχη του.

Την ίδια ώρα αρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργείο Παιδείας τιμώρησαν βάσει νόμου τους εκπαιδευτικούς- «φαντάσματα» οι οποίοι αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας ως όφειλαν, ήταν εξαφανισμένοι.

Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί από την Κεντρική Μακεδονία, την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο που απολύθηκαν, έλειπαν ο ένας 8 μηνες, ο αλλος 5 και οι υπόλοιποι από 32 έως 37 μέρες.

Τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έκριναν ότι η απουσία τους ήταν αδικαιολόγητη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.